×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen van een professionele firma? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes aan in één klap. Wij zoeken op basis van jouw gegevens de beste firma’s op, en zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Je kan rustig de prijzen vergelijken, waardoor je zeker weet dat je een correcte prijs betaalt.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht naar een geschikte firma verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

tuinafscheiding-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Omheining plaatsen: hoe beginnen? Met welke materialen?

Wie een omheining wil plaatsen, die krijgt al snel enkele pittige vragen op z'n bord. Er zijn immers heel wat verschillende soorten omheiningen, die allemaal wel hun eigen voordelen en nadelen hebben.

Daarbovenop moet je ook nog eens rekening houden met andere zaken, zoals onderhoud en budget. Sommige omheiningen moeten worden onderhouden, anderen hebben helemaal geen onderhoud nodig.

Natuurlijk zal elke omheining ook z'n eigen prijs hebben. Het spreekt voor zich dat niet elke omheining even goedkoop is. Wat is gemiddelde prijs voor elk type omheining? En wat bepaalt die prijs precies?

Je ziet dat er vele vragen beantwoord moeten worden. Laten we er dus snel aan beginnen.

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe afsluiting plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe tuinafsluiting!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een draadafsluiting, een houten schutting of steenkorven? Wie een afsluiting wil plaatsen, heeft enorm veel keuze. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
tuinaannemers

aanvraag starten


Welke soorten omheiningen zijn er?

Wil je een omheining plaatsen, dan heb je de keuze uit heel wat verschillende types. Je hebt de natuurlijke omheiningen, maar je kan uiteraard ook kiezen voor een omheining in kunststof of beton.

Dit zijn de meest voorkomende soorten omheiningen.

houten omheining © Shutterstock - Een omheining met houten tuinschermen

Houten omheiningen

Een houten schutting is nog steeds heel populair, omwille van de vele voordelen en de natuurlijke uitstraling. Je kan er ook heel veel kanten mee op. Je kan immers kiezen uit verschillende houtsoorten, en bovendien kan hout ook makkelijk geschilderd worden. Hierdoor kan je het uitzicht van je houten tuinschutting heel makkelijk laten aansluiten op de stijl die je wil.

Een houten omheining is over het algemeen heel stevig, en heeft ook een lange levensduur. Kies uiteraard wel voor houtsoorten die geschikt zijn voor buitentoepassingen, zoals geïmpregneerd hout of hardhout. Je kan de levensduur van je houten omheining nog verlengen door het op voorhand goed te behandelen tegen vocht en insecten.

Om je houten omheining nog te verstevigen, zou je ook betonnen elementen in je omheining kunnen verwerken. Veranker je houten panelen bijvoorbeeld aan betonnen pilaren. Ook wordt soms onderaan de omheining een betonnen plaat bevestigd, zodat het hout niet in aanraking kan komen met natte ondergrond. Hierdoor vermijd je dat het hout gaat rotten.

Meer weten over houten schuttingen? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

kastanje treillage © Shutterstock - Een kastanje treillage wordt vaak geplaatst voor het omheinen van een moestuin of kippenren

Kastanje treillage

Een variant van de houten omheining is de kastanje treillage. Hierbij worden latten uit kastanjehout aan elkaar bevestigd via een ijzerdraad, en vormen ze samen een omheining. Een kastanje treillage ziet er iets authentieker uit dan een stevige houten omheining. Het wordt dan ook vaak gebruikt om kleine percelen af te scheiden. Je ziet ze vaak terugkomen als afscheiding voor een kippenren of een moestuin.

Een kastanje treillage is dus een vrij kleinschalige afscheiding. Het beschermt niet tegen inbraak, en het biedt je ook geen privacy. Zijn deze twee zaken belangrijk voor jou, dan kies je dus best een ander type omheining.

composiet tuinschermen © Shutterstock - Composiet tuinschermen zijn stevig en onderhoudsvriendelijk

Composiet tuinschermen

Composiet tuinschermen worden geproduceerd op basis van een mengeling van kunststof en houtvezels. Ze zijn populair omdat je er heel veel mogelijkheden mee hebt. Je kan ze immers verkrijgen in verschillende kleuren en tinten. Als je wil, kan je de tuinschermen zelfs een houten uitstraling geven, waardoor het lijkt dat je toch een houten schutting hebt.

De voordelen van composiet tuinschermen zijn heel interessant. Ze gaan heel lang mee, ze kunnen heel goed tegen vocht, en je hebt er natuurlijk heel weinig onderhoud aan. Af en toe eens afspuiten is voldoende.

Meer weten over composiet tuinschermen? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

Tuingaas © Shutterstock - Een afrasteringsgaas is goedkoop en snel geplaatst

Tuingaas

Als je alle mogelijke materialen voor een tuinomheining overloopt, dan kan je natuurlijk niet langs een tuingaas of kippengaas heen. Ook afrasteringsgaas blijft een klassieker in ons land. Je kan ook hier kiezen voor enkele interessante variaties. Je kan kiezen voor een standaard tuingaas, maar je kan er ook voor opteren om je tuingaas te verstevigen met extra elementen.

Zo zorgt een afrasteringsgaas met bovenbuis voor extra stevigheid bovenaan. Tuingaas met onderaan een betonnen plaat is ook een veelvoorkomende variant. De betonplaat zorgt ervoor dat er geen dieren onderaan de omheining kunnen kruipen. Denk maar aan kippen, vossen, egels, enz.

Een omheining met gaaspanelen is een iets duurdere en stevigere variant. Deze gaaspanelen zijn vervaardigd uit staaldraad, waardoor gaaspanelen vaak gebruikt worden als omheining tegen inbraakpreventie. Je ziet ze vaak terugkomen op bedrijventerreinen of rond luchthavens.

Interesse in het plaatsen van tuingaas? Ontdek de mogelijkheden!

haagplanten © Shutterstock - Haagplanten zijn het meest natuurlijke type omheining

Haagplanten

Terug naar de natuurlijke tuinomheiningen. Een omheining met haagplanten is zowat de meest natuurlijke variant die je kan kiezen. Er zijn een aantal haagplanten die in aanmerking komen om te dienen als omheining. De meest populaire zijn ongetwijfeld de taxushaag, de ligusterhaag en de beukenhaag.

Het grote voordeel van haagplanten als omheining is natuurlijk de lage prijs. Maar er zijn ook enkele nadelen aan verbonden. Zo moet een haag natuurlijk goed onderhouden worden. Bovendien kan het een tijdje duren vooraleer je haag de gewenste hoogte heeft bereikt. Ook moet de bodem geschikt zijn om een mooie haag te kunnen laten groeien.

Vergelijk hier alle mogelijke soorten haagplanten!

betonnen omheining © Shutterstock - Een betonnen omheining met baksteenmotief

Betonnen schutting

Ook de betonschutting is nog altijd een type omheining die je veel ziet terugkomen in ons land. Het gaat dan heel dikwijls om betonnen platen die tussen twee betonnen palen worden ingeschoven. Het is niet de meest aantrekkelijke soort omheining in deze lijst, maar het is uiteraard wel een stevige. Bovendien heb je er geen onderhoud aan.

Schrikt de kille uitstraling je wat af? Er zijn wel enkele manieren om hier een mouw aan te passen. Zo kan je makkelijk houten elementen integreren in je betonnen schutting. Een andere mogelijkheid is om je schutting te laten begroeien met klimplanten, zoals klimop. Ook is het mogelijk om betonnen platen te plaatsen met een bepaalde structuur.

steenkorven © Shutterstock - Omheining met een combinatie van steenkorven en houten panelen

Steenkorven

Een schutting met steenkorven is een soort omheining met een heel moderne uitstraling. Dit type schutting is heel makkelijk op maat te plaatsen wat betreft afmetingen. Je kan de hoogtes en de diktes van je steenkorven kiezen zoals je het zelf graag wil. Je kan gaan voor een beperkte hoogte, zodat je de schutting ook kan gebruiken als zitplaats. Of je kan voor een hogere hoogte gaan, die je voldoende privacy biedt.

Steenkorven bestaan uit een omhulsel van gaaspanelen, met daarin een opvulling. Dikwijls gaat het om natuurstenen, maar een andere invulling is zeker mogelijk. Op basis van de invulling die je kiest, kan je de steenkorven meteen een hele andere uitstraling geven.

De voornaamste nadelen van steenkorven zijn de stevige fundering die je nodig hebt, en de hoge prijs. Van alle type omheiningen die hier aan bod komen, zijn steenkorven veruit de duurste variant.

Meer weten over steenkorven? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

hekwerk © Shutterstock - Een stevige omheining met spijlenhekwerk

Hekwerk

Tot slot kan je natuurlijk ook nog kiezen voor klassiek hekwerk. Dit type omheining is uiteraard heel stevig, en je kan het op verschillende manieren afwerken. Hekwerk is te verkrijgen in verschillende kleuren, en ook qua afwerking heb je veel mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een sierlijke afwerking, met bijvoorbeeld sierpijlen aan de bovenzijde. Hou er wel rekening mee dat de prijs kan oplopen indien je de te sierlijke toer opgaat.

Omwille van de sierlijke uitstraling van hekwerk, wordt dit type omheining eerder bij landelijke woningen geplaatst.

Hoe je omheining onderhouden?

Bij het overlopen van alle types omheiningen, kon je al merken dat sommige omheiningen meer onderhoud nodig hebben dan andere. Er zijn een aantal factoren die bepalen of een omheining al dan niet veel onderhoud nodig heeft.

Een eerst punt is het volume en de structuur van de omheining. Hoe 'voller' de omheining, hoe meer kans dat mos zich kan gaan hechten op de omheining. Dit zie je bijvoorbeeld terugkomen bij steenkorven. Het andere uiterste is het tuingaas, waar je helemaal geen mosvorming hebt.

Een tweede punt is de duurzaamheid van het gekozen materiaal. Vooral bij houten schuttingen is dit van belang. Kies bij voorkeur voor geïmpregneerd hout, dat beter bestand is tegen vocht. Ook is het aangewezen een extra beschermlaag in vernis of beits aan te brengen, om de levensduur nog te verlengen. Wil je een houten omheining met relatief weinig onderhoud, dan kies je best voor hardhout of thermowood. Maar dit zijn wel iets duurdere oplossingen.

Wat is de prijs voor elk type omheining?

En zo zijn we meteen bij de prijs aanbeland. Hoeveel kost elk van deze types omheiningen? We gaven doorheen het artikel al enkele keren aan dat sommige omheiningen duurder zijn dan andere. In onderstaande tabel geven we een overzicht van richtprijzen voor elk type omheining die in dit artikel werd beschreven.

Type omheiningPrijs per lopende meter
Houten schuttingVanaf +/- 25€ (hoogte: 180cm)
Kastanje TreillageVanaf +/- 10€ (hoogte: 100cm)
Composiet tuinschermenVanaf +/- 50€ (hoogte: 180cm)
TuingaasVanaf +/- 10€ (hoogte: 100cm)
HaagplantenVanaf +/- 5€
Betonnen schuttingVanaf +/- 30€ (hoogte: 180cm)
SteenkorvenVanaf +/- 150€ (hoogte: 100cm)
HekwerkVanaf +/- 30€ (hoogte: 100cm)

In deze prijzen zijn de plaatsingskosten niet inbegrepen. Deze plaatsingskosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Uiteraard zal de lengte van je schutting een rol spelen. Daarnaast heeft ook de materiaalkeuze en de moeilijkheidsgraad een impact op de plaatsingskosten.

Maar wil je toch graag weten waaraan je je mag verwachten? Ga dan uit van ongeveer 15 per lopende meter voor het plaatsen van je omheining.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wil je graag een prijs op maat ontvangen voor het plaatsen van je omheining? Dat is mogelijk! Door ons offerteformulier in te vullen, kunnen wij je in contact brengen met verschillende plaatsers van omheiningen in jouw regio. Wij kiezen er de beste uit, en je ontvangt van hen een gratis offerte op maat.

Vergelijk alle prijzen die je ontvangen hebt, en bespaar zo tot wel 35% op je factuur. Alle offertes zijn bovendien gratis en vrijblijvend, dus je hebt niets te verliezen!


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Schuttingen: het complete overzicht
Houten schutting plaatsen
Offertes voor schuttingen